Alejandro Gomez Gutierez
Alfred Leandro Ruci
Bulerinas
    Seda Karayilan
    Εύα Καρτερού
    Βίκη Σκορδαλή
    Χριστίνα Καράμπαμπα
Juan Granados
Mariela Carretero
Pedro Fabian
Sam Roma
Yota Baron
Αλέξανδρος Καραβέλης
Αντρέας Μπουλασίκης
Αργυρώ Τσάπου
Αριστοτέλης Γιαννακούρος
Βαγγέλης Παρασκευαίδης
Βαλέριος Ιωαννίδης
Βάνα Μαλοκίνη
Βασίλης Σκεπετάρης
Γεωργία Ξανθάκη
Γιάννης Παπαγιαννούλης
Γιώργος Καυγάς
Γιώργος Ντινάκος
Γιώτα Πεκλάρη
Δημήτρης Κουκουλιτάκης
Δροσιά Χαρίση
Κλειώ Δερτιλή
Κώστας Παυλίδης
Λευτέρης Χαβουτζάς
Μαρία Μανδραγού
Νίκη Μανδελιά
Νιόβη Μπένου
Πάνος Καρτίμπελης
Σοφία Κιορπέ
Σοφία Σαρρή
Σπύρος Καρβέλας
Στέλλα Παππά
Τζέσικα Καϊμπαλή
Φλώρα Τσουκαλά
Χριστίνα Κόλλια
Χρίστος Τζιφάκης

 

Μαρία Μανδραγού 

Γεννήθηκε το 1985.  Από 4 ετών και για 8 χρόνια σπούδασε κλασσικό μπαλέτο. Στην ηλικία των 12 είχε την πρώτη της εμπειρία με την τέχνη του φλαμένκο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της, οι οποίες βασίζονταν στο σύστημα του ¨Spanish Dance Society¨ αποκτώντας το δίπλωμα της καθηγήτριας χορού φλαμένκο και μάλιστα με διάκριση. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο τμήμα Κοινωνιολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου της Αθήνας και μιλώντας άπταιστα 4 ξένες γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, ρωσικά), εγκαταστάθηκε, το 2009, στην Σεβίλλη, όπου ζει μέχρι σήμερα.

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα φλαμένκο με τους εξής καθηγητές:
Juan de los Reyes, Torombo, Carmen Ledesma, Juan Amaya, Andrés Peña, Pastora Galván, Rafael Campallo, Chloé Brulé, Úrsula López, Leonor Leal, Alicia Márquez, VickyBarea, Andrés Marín, BelénMaya, Manuela Ríos, ManuelaReyes. Παράλληλα με τον χορό του φλαμένκο, έχει ασχοληθεί και με το τραγούδι παρακολουθώντας μαθήματα με τους cantaores José de la Tomasa, Enrique Soto, Rocío Márquez.

Από το 2011 έως σήμερα χορεύει επαγγελματικά και παραδίδει μαθήματα στην Σεβίλλη, ενώ παράλληλα διοργανώνει κύκλους μαθημάτων και παραστάσεις σε Ελλάδα, Κύπρο, Ιρλανδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ρωσία.

Την άνοιξη του 2013 παρουσίασε το έργο της, βασισμένο στην τέχνη του φλαμένκο, ¨Moiras¨ (Μοίρες) με την ομάδα της ¨LaRueca¨. Πρόκειται για ένα έργο που αναζητά μια μορφή έκφρασης που να συνδέει την ελληνική κουλτούρα με το φλαμένκο, την ελληνική μυθολογία με τους κώδικες του φλαμένκο.

Έχει συμμετάσχει:

  • στο “Festival AlanisArte” (Alanis de la Sierra, Ισπανία, 2013) με την ομάδα “La CasaAzul” και με την παράσταση “Decrecimiento”
  • στο φεστιβάλ “No Siesta, Fiesta” (Tρόμσο, Nορβηγία, 2013) με την ομάδα “GuillermoGuillen Flamenco Trio” και με την παράσταση “De Viajes”
  • στο φεστιβάλ “BrindamosFlamenco” (Ελσίνκι, Φινλανδία, 2014)
  • στα φεστιβάλ “Del sur al sur” (2012, 2013) και Tempos a Tiempo (2014) (Πάφος, Κύπρος)
  • έχει συνεργαστεί στην παράσταση “Infusión Flamenca” μαζί με το γκρουπ της jazz “Marimba plus” (Μόσχα, Ρωσία, 2014)
  • Τον Ιανουάριο του 2014 συμμετείχε στην παράσταση “Mírame” στο θέατρο Χυτήριο στην Αθήνα , Ελλάδα.

Τον Απρίλιο του 2014 παρουσίασε για πρώτη φορά την δική της παράσταση “Moiras” (Μοίρες) στο θέατρο Virgen delos Reyes στην Σεβίλλη, Ισπανία.

Από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014, ήταν μόνιμη χορεύτρια στο TablaoFlamenco “El Quinqué” στην Ronda, Ισπανία.

Εκτός από την εξέλιξη στο πεδίο του χορού, σκοπός της είναι και η εμβάθυνση στην τέχνη του φλαμένκο, όπως για παράδειγμα η ιστορία του, το τραγούδι, η ρυθμική δομή και η μετάδοση των γνώσεων και της αισθητικής της ίδιας στους μαθητές της με τρόπο ουσιώδη και θεμελιώδη. Γι’ αυτόν τον λόγο δημιούργησε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το ¨Flamenco Interactive¨, καρπό της δικής της θεώρησης πάνω στην διδασκαλία, κυρίως για ξένους (μη Ισπανούς) μαθητές, αρχάριους και προχωρημένους. Το ¨Flamenco Interactive¨ βοηθά τον μαθητή να καταλάβει βαθιά τους κώδικες του φλαμένκο μέσω της ενεργής συμμετοχής κατά την ώρα του μαθήματος και κατά την συμμετοχή του επίσης σε μια παράσταση φλαμένκο.

Από το 2012 δουλεύει ως προσκεκλημένη καθηγήτρια σε φημισμένες σχολές στην Μόσχα, Ρωσία (Flamenco Center, Jaleo, Lucero, Flamenquería) και στο Κορκ, Ιρλανδία, με μεγάλη επιτυχία.

Τον Ιανουάριο του 2016 βρέθηκε στην Φουκουόκα, Ιαπωνία, όπου έδωσε παραστάσεις και δίδαξε στην σχολή ¨Alma de Flamenco¨.

Την άνοιξη του 2017 επέστρεψε για μια χρονική περίοδο στην Ελλάδα.

www.mariamandragora.com